ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΡΘΡΩΝ

Περιοδικό

Ιστορία της Τέχνης

 

Το περιοδικό δημοσιεύει είτε μέσω διαδικασίας κρίσης είτε μέσω ανάθεσης:

  1. εκτενή κείμενα ιστορίας και θεωρίας της τέχνης (από την Αναγέννηση έως την εποχή μας, της νεοελληνικής τέχνης συμπεριλαμβανόμενης και μάλιστα με έμφαση), είτε ελεύθερου θέματος είτε σε σχέση με προαναγγελθέντα θεματικά αφιερώματα.
  2. πηγές και τεκμήρια
  3. βιβλιοκρισίες και τεχνοκριτικά κείμενα.

Οι πηγές και τα τεκμήρια, οι βιβλιοκρισίες και τα τεχνοκριτικά κείμενα δημοσιεύονται, με ευθύνη της Σύνταξης, μόνο κατόπιν ανάθεσης. Τα εκτενή κείμενα ιστορίας της τέχνης δημοσιεύονται μέσω διαδικασίας κρίσης. Είναι λοιπόν ευπρόσδεκτα προς κρίση πρωτότυπα μη δημοσιευμένα κείμενα ιστορίας της τέχνης συγγραφέων που βρίσκονται σε οποιοδήποτε στάδιο της ερευνητικής τους σταδιοδρομίας.

Τα κείμενα που στέλνονται προς κρίση πρέπει να ακολουθούν τις προδιαγραφές της ενότητας Οδηγίες προς τους συγγραφείς . Διευκρινίζεται ωστόσο ότι:

1.Η αναφορά των στοιχείων του συγγραφέα του κειμένου πρέπει να καταγράφεται σε ξεχωριστό έγγραφο ώστε να εξασφαλίζεται η ανωνυμία του ως προς τον κριτή που επίσης θα είναι άγνωστος στον συγγραφέα (ο συγγραφέας θα πρέπει επίσης να αποφεύγει αναφορές εντός του κειμένου που φανερώνουν την ταυτότητά του).

  1. Σε αυτή τη φάση οι (ενδεχόμενες) συνοδευτικές (υπομνηματισμένες και ευκρινείς) εικόνες μπορεί να στέλνονται με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο σε οποιαδήποτε μορφή αρκεί το συνολικό βάρος της αποστολής να μην ξεπερνά τα 2 mb. Σε περίπτωση αποδοχής του κειμένου προς δημοσίευση ο συγγραφέας θα πρέπει να είναι σε θέση να προμηθεύσει σύντομα όλες τις εικόνες που συνοδεύουν το κείμενό του ακολουθώντας τις προδιαγραφές της υποενότητας Οδηγίες για τις εικόνες.

Η οριστική αποδοχή ενός κειμένου προς δημοσίευση, προκύπτει μετά από την ενδελεχή ανάγνωσή του από δύο τουλάχιστον άτομα. Ο διευθυντής Σύνταξης φέρει την τελική ευθύνη για τη δημοσίευση (και τον χρόνο δημοσίευσης) του κειμένου.

Το υλικό (εάν δεν είναι ψηφιακό) επιστρέφεται (εφόσον ζητηθεί) και παραλαμβάνεται με ευθύνη του συγγραφέα μέσω διαδικασίας που θα του υποδειχθεί, σε αποκλειστική προθεσμία τριών μηνών από την ημερομηνία αποστολής της αρνητικής απάντησης ή από την ημερομηνία δημοσίευσης.

 

3 thoughts on “ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΡΘΡΩΝ

  1. istoriatechnisinfo Post author

    Η πρόσκληση υποβολής άρθρων προς κρίση είναι ανοιχτή, δεν υπάρχει κάποια προθεσμία. Η τελική απόφαση για τη δημοσίευση και το χρόνο δημοσίευσης των κειμένων σε ένα από τα επόμενα τεύχη του περιοδικού ανήκει στον διευθυντή Σύνταξης. Σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον.