ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

Ιστορία της Τέχνης

Το περιοδικό Ιστορία της Τέχνης είναι μια έντυπη έκδοση ακαδημαϊκού και ερευνητικού προσανατολισμού. Η ιστορική μελέτη των καλλιτεχνικών φαινομένων των νεότερων χρόνων από την Αναγέννηση έως τις μέρες μας αποτελεί εδώ την κατεξοχήν περιοχή της έρευνας. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στη μελέτη της νεοελληνικής τέχνης. Στόχος του περιοδικού είναι να προωθήσει την έρευνα στην ιστορία και τη θεωρία της τέχνης και να συγκροτήσει έναν χώρο ανεξάρτητου και γόνιμου επιστημονικού διαλόγου παρέχοντας έγκυρο βήμα δημοσίευσης σε ιστορικούς τέχνης οι οποίοι εκφράζονται κατά κανόνα στην ελληνική γλώσσα. Για το σκοπό αυτό, το περιοδικό δημοσιεύει εκτενή κείμενα ιστορίας και θεωρίας της τέχνης που αποτελούν προϊόν πρωτότυπης έρευνας και λαμβάνουν υπόψη τις μεθοδολογικές εξελίξεις του πεδίου. Το περιοδικό έχει επίσης παιδαγωγικό στόχο και φιλοδοξεί να συνδράμει στη διδασκαλία της ιστορίας της τέχνης όπως πραγματοποιείται κατά την εκπαιδευτική διαδικασία αλλά και να καλλιεργήσει το ενδιαφέρον ενός ευρύτερου κοινού.

Τα κείμενα που δημοσιεύονται υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Οι απόψεις των συγγραφέων δεν εκφράζουν κατ’ ανάγκην τις απόψεις της Σύνταξης.

[*Το περιοδικό δέχεται ηλεκτρονικές επιστολές στη διεύθυνση istoriatechnis.info@gmail.com. H αποστολή της επιστολής παρέχει το δικαίωμα δημοσίευσης ολόκληρης ή μέρους της στο μέτρο που, κατά την κρίση της Σύνταξης, προωθεί τον επιστημονικό διάλογο.

Το περιοδικό δημοσιεύει διαφημιστικές καταχωρήσεις το περιεχόμενο των οποίων καθορίζει ο διαφημιζόμενος. Το περιοδικό διατηρεί το δικαίωμα να αρνηθεί καταχώρηση εφόσον θεωρηθεί, σύμφωνα με την κρίση της Σύνταξης, ότι αντίκειται στους στόχους του.]

 

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s