Απώλεια Άγγελου Δεληβορριά

Εταιρεία Ελλήνων Ιστορικών Τέχνης (Ε.Ε.Ι.Τ.)

Αθήνα, 24/4/2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας Ελλήνων Ιστορικών Τέχνης πληροφορήθηκε με θλίψη τον θάνατο του Άγγελου Δεληβορριά.

Ο Άγγελος Δεληβορριάς είχε γεννηθεί το 1937 στην Αθήνα. Σπούδασε Αρχαιολογία και Ιστορία της Τέχνης στα Πανεπιστήμια της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας, πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Freiburg και του Tübingen από όπου έλαβε το διδακτορικό του δίπλωμα το 1972 και μεταδιδακτορικές σπουδές στο Παρίσι. Από το 1973 έως το 2014 διετέλεσε διευθυντής του Μουσείου Μπενάκη και κατόπιν μέλος της διοικητικής του επιτροπής.  Από το 1992 έως το 2005 ήταν τακτικός καθηγητής Ιστορίας της Τέχνης στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Για το σύνολο του έργου του τιμήθηκε με πολλά διεθνή βραβεία. Από τον Ιούνιο του 2016 εκλέχτηκε από την ολομέλεια της Ακαδημίας Αθηνών τακτικό μέλος στην έδρα της Αρχαιολογίας-Μουσειολογίας.

Η παρουσία του στον χώρο της αρχαιολογίας, της μουσειολογίας και της ιστορίας της τέχνης από τη Μεταπολίτευση μέχρι σήμερα…

Δείτε την αρχική δημοσίευση 61 επιπλέον λέξεις

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s