Επετειακή Εκδήλωση για τα 30 χρόνια από το θάνατο του Σπύρου Βασιλείου

*

Εταιρεία Ελλήνων Ιστορικών Τέχνης (Ε.Ε.Ι.Τ.)

sv92

Το μουσείο «Atelier Σπύρου Βασιλείου» σε συνεργασία με την Εταιρεία Ελλήνων Ιστορικών Τέχνης, την Πέμπτη 26 Μαρτίου στις 18:30 το απόγευμα, διοργανώνει επετειακή εκδήλωση με αφορμή τη συμπλήρωση τριάντα χρόνων από το θάνατο του ζωγράφου.

Οι προσκεκλημένοι συμμετέχοντες ομιλητές πρόκειται να αναφερθούν στην ευρύτερη, δυναμική παρουσία του Σπύρου Βασιλείου στο ελληνικό καλλιτεχνικό πεδίο κατά το μεγαλύτερο μέρος του εικοστού αιώνα, εστιάζοντας σε επιμέρους πτυχές του πλούσιου και πολύπλευρου έργου του και αναδεικνύοντάς τες στον ιστορικό τους ορίζοντα. Ειδική αναφορά επίσης –από την πλευρά τόσο της ιστορίας της τέχνης όσο και της μουσειολογίας- θα γίνει στο ζήτημα της μετεξέλιξης των σπιτιών-ατελιέ καλλιτεχνών σε μουσεία.

Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν ακόμη την ευκαιρία να ξεναγηθούν από τις εγγονές του ζωγράφου στο χώρο της κατοικίας και του εργαστηρίου του, που λειτουργεί ως μουσείο από το 2004, στην οδό Γουέμπστερ, κάτω από την Ακρόπολη, και να ενημερωθούν για τις εκθεσιακές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες που σχεδιάζονται…

Δείτε την αρχική δημοσίευση 183 επιπλέον λέξεις

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s